Soundsystem

advies, verhuur en verkoop van professioneel geluid en licht
Funktion-One distributie voor België

De zesde verjaardag van Roots of Minimal werd op zaterdag 7 februari in stijl gevierd in de Gentse Art Cube met een keur aan internationale artiesten.

In zes jaar tijd groeide het event uit tot een gevestigde waarde binnen de Belgische muziekwereld. Soundsystem zorgde voor een schitterend geluid en kreeg daarvoor een open doekje van de organisatie.

Het team van Roots of Minimal bestaat uit Jens Van Ruyskensvelde, Arne Van Asbroeck, Ellen De Nys en Thomas Van Orshaegen. Ofwel: Revolt. Ze wisten de voorbije jaren steevast te imponeren met kwalitatieve events.

En dat was ook deze editie niet anders in de sfeervolle Art Cube. De organisatie pakte uit met hun grootste productie tot nu toe, inclusief een indrukwekkende line-up met de internationaal gerenommeerde acts Gaiser en Pan-Pot, aangevuld met rastalenten zoals AMyn, Koodoo en Mádriko. Het Portugese team van Dub Video Connection verzorgde een ongeziene visuele show met een mix van strakke belichting en videobeelden via 100m² LED-schermen die rondom de zaal gepositioneerd waren.

Het succes van Roots Of Minimal stoelt op de aanhoudende muzikale kwaliteit in combinatie met een hoogstaande lichtshow, state of the art design en een loepzuiver geluid. Voor dit laatste deed Revolt beroep op Soundsystem uit Oostkamp. Het in geluid gespecialiseerde bedrijf leverde volgende opstelling:

  • 12 x Funktion-One F121 hoorn-geladen baskasten;
  • 12 x Funktion-One Res5: 6 speakers links en 6 speakers rechts getakeld;
  • 2 x Funktion-One Res1.5 als infill en halverwege de zaal 6 x Funktion-One RES 2 als delay;
  • 2 x Funktion-One RES2 met 2 x Funktion-One BR118 in stereo-opstelling geplaatst voor een stevige set DJ-monitors.

Soundsystem en Revolt proberen elke editie opnieuw de sound nóg beter te krijgen, maar constateerde deze keer dat het geluid (dixit Jens Van Ruyskensvelde) "absoluut van de beste kwaliteit was die we tot nog toe hebben gehad".

Ook bij Soundsystem zelf blikt men met tevredenheid terug op het geslaagde event.

"Werken met een organisatie als dit is voor ons bedrijf echt een plezier. De mensen van Revolt tonen aan dat goeie communicatie, efficiëntie, productiviteit en probleemoplossend denken een groot verschil kan maken in het eindresultaat."

Copyright fotomateriaaldluxfotografie