Soundsystem

advies, verhuur en verkoop van professioneel geluid en licht
Funktion-One distributie voor Belgiƫ

English text: artikel Mondo*DR

http://www.soundsystem.be/uploads/algemeen/1009254_508993982511826_1759185178_o.jpg

Enkele jaren geleden werd deze majestueuze kerk vakkundig omgetoverd tot een high-end club met restaurant en bar. Spirito is een verborgen parel in het Brusselse stadscentrum, volledig uitgerust met de meest kwalitatieve uitrusting en afwerking. Na vergelijking van geluidssystemen was de keuze snel gemaakt: Funktion-One. Niet echt gelovig? Aarzel niet om deze unieke totaalervaring zelf te ontdekken.

Met trots realiseerde het team van Soundsystem dit jaar (2015) een make-over van het volledige geluidsysteem. Maar liefst 40 topspeakers en 9 baskasten verdeeld over verschillende zones binnen de club werden vakkundig geïnstalleerd. “We legden de nadruk op een gedetailleerde en zuivere klank op elke vierkante meter, wat in een ruimte als dit zeker geen evidentie is.”

http://www.soundsystem.be/uploads/algemeen/Soundsystem%20-%20spirito-small%20(6).JPG

 

 

 

De compacte dansvloer is omringd door 8 speakers van het type F88, die met een dubbele 8" de krachtige sound van Funktion-One zuiver weergeven.

De esthetiek speelt uiteraard een zeer grote rol in dit soort venues. Zo werden op vraag van de eigenaars deze kasten voorzien van een custom-made grill met een egalere zwarte look.

Voor het low-end op de dansvloer werd er gekozen voor twee dubbele 18” baskasten (BR218). Een ideale aanvulling!

Deze veelzijdige basreflex speakers zorgen voor eendiepe krachtige bas die zowel sub-bas als de hogere basfrequenties perfect weergeven op korte afstand.

 

 

 

 

 

 

Nightlife betekent feesten, wat ook bekende voetballers, internationale sterren en mediafiguren graag eens doen. In onze Europese hoofdstad is de VIP van Spirito hiervoor de perfecte setting. De VIP zone bestaat uit 2 delen naast de dansvloer waar de F101’s de nodige verfrissing van het geluid weergeven. Zoals elke klant moet zeker alle VIP’s een sublieme ervaring beleven.
Door de opdeling van de verschillende zones werd gedacht aan de mogelijkheid om elke zone apart te regelen. Volumes kunnen via een eenvoudig touchscreenpaneel afgesteld worden op basis van de wensen van de klant. Snel, efficiënt én zonde diepgaande technische kennis van de processors, wat voor de uitbaters de perfecte oplossing is.

 

Op de eerste verdieping beschikt Spirito over een restaurant die is uitgebouwd onder het authentieke dak en balkons die uitgeven op de dansvloer. Engelse makelij is hier goed vertegenwoordigd, want tussen de lange ‘Chesterfields’ plaatsten we drie baskasten BR115 die samen gaan met de F81-kastjes aan de muur.

Dit resulteert in een evenwichtige & warme sound voor optimaal comfort en luisterplezier. Dit zowel ’s avonds tijdens het diner als gedurende het clubgebeuren nadien.

Vanop het grote balkon waar ooit het orgel en het koor stond kijk je naar op de volledige club. Hier weerklinkt de muziek uit vier F88’s met twee BR115 baskasten. 

 

Ook bij een bezoek aan het toilet worden de gasten verwend door het kleinste model die Funktion-One te bieden heeft. Deze F55 luidsprekers zijn subtiel in het interieur geïntegreerd en zijn ideaal voor achtergrondmuziek omwille van hun compact formaat en brede spreiding. Uiteraard ontbreekt ook hier de superieure geluidskwaliteit niet die je van Funktion-One verwacht. 

http://www.soundsystem.be/uploads/algemeen/Soundsystem%20-%20spirito-1015.JPGDe compacte DJ-booth tussen dansvloer en VIP is voorzien van twee F81’s en een MB112 baskast. De DJ staat hier dus midden in het geluid van de dansvloer Het is eenverbazinwekkende setup met mogelijkheid voor luide monitoring zonder storend te zijn buiten de booth. De droom van elke DJ. Niet?


De voorkeur om altijd passieve luidsprekers te plaatsen, biedt verschillende voordelen waaronder de centralisatie van alle versterkers in de technische ruimte. De harmonie tussen de T-series van MC² Audio en Funktion-One luidsprekers is gewoonweg fenomenaal. Zuiver, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk!

 
 
 

Een installatie van dit formaat kan enkel genoegen nemen met de meest stabiele en professionele versterkers op de markt.  Controle over volumes en processing van de verschillende speakers en zones zijn mogelijk door XTA iCore software.
Als kers op de taart heeft Soundsystem dynamische EQ toegepast door middel van drie DP548’s van XTA. Op deze manier wordt het klankspectrum aangepast aan het volume van de muziek, iets wat binnen het menselijk gehoor ook gebeurt.

Met deze installatie zal de geest van deze ‘resto-nightclub’ nog vele jaren kunnen genieten van deze transformatie. Een uitgekiemd geluidsysteem van de hoogste kwaliteit is immers een basis waarop elke vooruitstrevende club op steunt. (Amen.)